Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

smażona brukselka

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

brukselka 300 gram
mąka pszenna 250 gram
jaja 2 sztuki
sól 1 do smaku
cukier 1 do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: smażona brukselka

Brukselkę gotujemy w wodzie z solą i cukrem.Wystudzić.Ubić bialka a z reszty skladników wyrobic ciasto(konsystencja gestej smietany).Do ciasta dodajemy ubita pianę.
Brukselkę maczamy w gotowym cieście i smażymy na rozgrzanej oliwie.
Smacznego!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Neetka90 20.07.2012 12:30
niestety nie lubię brukselki :) ale ciekawy przepis.
Neetka90 20.07.2012 12:30
niestety nie lubię brukselki :) ale ciekawy przepis.
smile 17.06.2012 18:14
fajny przepis ;)
gusia1000 03.11.2011 12:22
lubię.
Adamorek 02.11.2011 08:28
dobry pomysł
miki47 12.03.2011 14:05
pycha
Kuchareczekjeden 04.03.2011 07:46
ja też nie dam się namówić
kochanyptysiu 01.03.2011 08:22
ja nauczylam sie ja jesc jak bylam mala(naszczescie) i teraz zyc bez niej nie moge:)
AgaS10 01.03.2011 08:19
nie lubię brukselki:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak