Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

kładzione kluski do mięsa

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

mąka 1 szkl.
jajko 1 szt
woda 1/4 szkl.
sól, pieprz do smaku
przyprawa do potraw Kucharek do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: kładzione kluski do mięsa

Do miski wsypać mąkę, dodać jajko, sól, pieprz i przyprawę do dań. Wyrobić łyżką, dodając wodę, ciasto nie może być za gęste. W szerokim garnku zagotować wodę z solą, łyżką maczaną w gorącej wodzie kłaść na wrzątek kluski. Zamieszać, gotować pod przykryciem na małym ogniu 10 minut. Ugotowane odcedzić, przelać zimną wodą. Podawać jako dodatek do mięs z sosami.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

bejciu24 23.02.2011 19:49
fajna alternatywa do kartofli
Henryka2 23.02.2011 17:43
Są przepyszne!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak