Sposób przygotowania

Makaron ugotować w osolonej wodzie, odcedzić. Naczynie żaroodporne posmarować 1 łyżką margaryny, włożyć makaron. Cebulę i czosnek drobno posiekać i udusić na 1 łyżce margaryny, nie rumienić, dodać szpinak i rozmrozić powoli na wolnym ogniu. Mąkę wymieszać ze śmietaną i zagęścić szpinak. Gotować 5 minut na małym ogniu. Doprawić solą i gałką muszkatałową. Masę ułożyć na makaronie. Na szpinak zetrzeć żółty ser i zapiec w temp. 180 stopni-termoobieg około 10-15 minut.

Komentarze

  • 2
    141751_bukiet_kwiatow_tulipany_wazon
    Opublikowano

    Henryka2

    Ciekawe danie!
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    bejciu24

    fajny przepis
  • 0
    original
    Opublikowano

    katarzyna124

    bardzo fajne danie dla szpinakożerców i makaronożerców, czyli mnie:)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !