Sposób przygotowania

Margarynę schłodzić w zamrażarce. Wymieszać wszystkie suche składniki, oprócz cynamonu. Tortownice wysmarować masłem i wysypać tartą bułką. Połowę suchej masy wysypujemy do tortownicy. Jabłka obrać ze skórki i zetrzeć na tarce o grubych oczkach, kładziemy je w tortownicy i posypujemy cynamonem. Wierz posypujemy drugą częścią suchej mieszaniny. Schłodzoną margarynę trzemy na tarce jarzynowej i posypać nimi równomiernie zawartość tortownicy. Wstawić do gorącego piekarnika 180 stopni i piec 45 minut. Po upieczeniu posypać cukrem pudrem.

Komentarze

  • 2
    141751_bukiet_kwiatow_tulipany_wazon
    Opublikowano

    Henryka2

    Tzw.sypana szarlotka. Pyszna!
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    bejciu24

    pycha
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    bejciu24

    pycha
  • 1
    original
    Opublikowano

    leonkot

    ciekawe

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !