Sposób przygotowania

Ziemniaki umyć, osuszyć i pokroić w plastry. Każdy plaster posmarować z obu stron oliwą i oprószyć świeżo mielonym pieprzem. Grillować na rozgrzanym ruszcie około pół godziny. Pod koniec pieczenia położyć na plastrach batatów gałązki ziół. Nadadzą one ziemniakom wyjątkowy smak i aromat. Tak przygotowane bataty mogą stanowić samodzielną przekąskę lub być dodatkiem do grillowanych mięs. Doskonale smakują jako składnik sałatki przyrządzonej z mieszanki sałat, kiełków słonecznika, posiekanych orzechów włoskich, grillowanego kopru włoskiego i cukinii oraz suszonych pomidorów i oliwy.

Komentarze

  • 2
    original
    Opublikowano

    Emilia22

    ciekawy przepis
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    super
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    mniam mniam
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    fajny przepis
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    super
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Pati8

    chyba to upichce....
  • 1
    original
    Opublikowano

    Babciagramolka

    Jadłam- pyszne - polecam puree z nich
  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    smaczne
  • 1
    original
    Opublikowano

    Seba

    super
  • 2
    original
    Opublikowano

    jeta72

    super

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !