Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

węgierska zapiekanka

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

pieczarki 25 dag
kostka warzywna 1 szt.
keczup 2 łyżki
ser cheddar 10 dag
sól, pieprz do smaku
margaryna 2 łyżki
bułka paryska 6 szt.
cebula 1 szt.

Przepis i sposób przygotowania na: węgierska zapiekanka

Kostke warzywną rozpuścić z 0,5 litra płynu. Obrane pieczarki pokroić w plasterki, włożyć na rozgrzaną 1 łyżkę margaryny. Dusić aż odparuje sok. Dodać pokrojoną w krążki cebulę i zeszklic ją. Żaroodporny półmisek wysmarować 1 łyzką margaryny, połozyć 6 kromek bułki, które skropic 1/2 ilością bulionu, wyłożyć pieczarki, posypać startym serem i znów resztą bulionu wymieszanego z keczupem. Wstawić do piekarnika o temp. 200 stopni- termoobieg i zapiec, aż ser się stopi i zrumieni.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

stokrotka 25.10.2011 22:21
fajna

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak