Sposób przygotowania

Make wymieszac z drozdzami i sola.
Rozpuscic maslo.
Jajo i zoltko wymieszac z letnim mlekiem.Wszystko razem wymieszac z maka.Dodawac make wg potrzeby.
Zostawic ciasto do wyrosniecia.
W tym czasie przygotowac sos--wrzucic pokrojone pomidory n a olej, dodac zmiazdzony czosnek, sol i mielona kolendre do smaku.Dusic, nie dlugo, az utworzy sie gesty sosik.
Ciasto uroslo, nalezy je rozwalkowac i wycinac talerzykiem kola, ktore nalezy posmarowac sosem, na polowie rozlozyc odsaczone kawalki tunczyka (mozna dac resztki kurczaka)na to kawale ricotty i na wierzch zolty tarty ser.
Zlozyc jak duzy pierog.Zakleic,posmarowac rozmaconym zoltkiem.Upiec w temp.180
jest to odmiana pizzy.Nadaje sie np, na wyprawe piknikowa, mozna je odgrzac na grilu.
Moze tez byc wersja na slodko---to samo ciasto, tylko wlozyc jako farsz kawalek jabluszka z ugotowanym budyniem.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    Magdalena/26Mooi

    ciekawie jak to wygląda w środku;)
  • 0
    100_3053
    Opublikowano

    Barbara40

    No, tak nie pomyslalam, zeby przekroic i dopiero wtedy zrobic zdjecie.
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Tomek13

    dobre
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Tomek13

    dobre
  • 1
    100_7604
    Opublikowano

    misia53

    bardzo fajne

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !