Sposób przygotowania

Do plastikowe miseczki wlewamy mleko a drożdże rozpuszczamy z cukrem , następnie łączymy z pozostałymi składnikami. Wyrabiamy rękoma ciasto w tej miseczce i pozostawiamy ciasto na godzinę , potem wykładamy ciasto na stół i wyrabiamy lekko zwilżonymi rękoma małe pączusie , czyli takie kuleczki , też pozostawiamy na godzinę do wyrośnięcia a potem to już smażymy na głębokim tłuszczu . Gotowe wykładamy najpierw na papier aby odsączyć tłuszcz i pozostaje nam posypać cukrem pudrem .

Komentarze

  • 3
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    Treść odpowiedzi została zablokowana przez administratora serwisu.
  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    moje ulubione
  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    moje ulubione
  • 1
    original
    Opublikowano

    Bernadeta

    pyszne do kawy

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !