Sposób przygotowania

W szklanym naczyniu wymieszać oliwę z oliwek, obraną i pokrojoną w kostkę cebulę, ząbki czosnku przeciśnięte przez praskę oraz chili pieprz cayenne, pieprz ziołowy, marynatę do mięs pikantną i sól (ilość wedle uznania).

Mięso oczyścić umyć, osuszyć i pokroić na porcje. Przełożyć do naczynia z marynatą, przykryć folią spożywczą i wstawić na noc do lodówki.

Następnego dnia żeberka przełożyć razem z marynatą do naczynia żaroodpornego, przykryć i wstawić do piecyka nagrzanego do temperatury 180°C na około 1,2 godziny.

Komentarze

  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Misiek1

    Wyglądają rewelacyjnie:)
  • 0
    original
    Opublikowano

    Gosia40

    W takiej marynacie muszą smakować doskonale:)
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    aguus

    Koniecznie muszę przyrządzić takie żeberka:)
  • 1
    original
    Opublikowano

    MAR3STA

    pysznie, aż ślinka leci;)
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    pawel6

    Na pewno by mi smakowały:)
  • 2
    original
    Opublikowano

    Baska Kaska

    ciekawe
  • 0
    original
    Opublikowano

    Smakosz6

    mniam
  • 0
    original
    Opublikowano

    kaja1991

    uwielbiam pikantne ;)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !