Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Wieprzowe żeberka na pikantnie

2.0
(9)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

żeberek wieprzowych 1 kg
oliwy z oliwek 7 łyżek
cebuli 1 szt.
czosnku 3 zabki
Chili pieprz cayenne mielone Prymat do smaku
Pieprz ziołowy mielony Prymat do posypania
sól do smaku
Marynata do mięs pikantna Prymat do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Wieprzowe żeberka na pikantnie

W szklanym naczyniu wymieszać oliwę z oliwek, obraną i pokrojoną w kostkę cebulę, ząbki czosnku przeciśnięte przez praskę oraz chili pieprz cayenne, pieprz ziołowy, marynatę do mięs pikantną i sól (ilość wedle uznania).

Mięso oczyścić umyć, osuszyć i pokroić na porcje. Przełożyć do naczynia z marynatą, przykryć folią spożywczą i wstawić na noc do lodówki.

Następnego dnia żeberka przełożyć razem z marynatą do naczynia żaroodpornego, przykryć i wstawić do piecyka nagrzanego do temperatury 180°C na około 1,2 godziny.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

kaja1991 05.10.2012 10:04
uwielbiam pikantne ;)
Smakosz6 15.03.2012 09:08
mniam
Baska Kaska 17.05.2011 14:01
ciekawe
pawel6 25.03.2011 15:34
Na pewno by mi smakowały:)
MAR3STA 24.02.2011 20:50
pysznie, aż ślinka leci;)
aguus 24.02.2011 12:41
Koniecznie muszę przyrządzić takie żeberka:)
Gosia40 24.02.2011 09:56
W takiej marynacie muszą smakować doskonale:)
Misiek1 24.02.2011 07:23
Wyglądają rewelacyjnie:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak