Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kluski zakopiańskie

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ziemniaki w mundurkach 1kg
bryndza 20dag
kwaśna śmietana 2łyżki
jajko 2
mąka 3łyżki
sól

Przepis i sposób przygotowania na: Kluski zakopiańskie

Obrać ziemniaki razem z bryndzą przepuścić przez maszynke,dodać śmietane,jajka,sól i tyle maki aby ciasto niebylo zbyt twarde.Na posypanej maka stolnicy uformowac walki,lekko spłaszczyc,pokroic w ukostne kluski.Wrzucić je na osolony wrzatek i gotowac okolo 10min.Kluski polewać śmietana.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Andysz 19.07.2013 10:17
pychota!!!;>
Karmel 21.01.2012 21:45
mniam
Robert10 21.01.2012 16:42
fajne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak