Sposób przygotowania

Posiekać tłuszcz z mąką, dodać żółtko, przyprawy i zagnieść ciasto. Następnie włożyć ciasto do zamrażalnika na 15 minut. Pokroić w plasterki obraną cebulę, parówki obrać z osłonek- pokroić w plasterki. Ciasto wyjąć z lodówki, wyłożyć nim tortownicę formując przy ścianach tortownicy brzeg wysokości 1,5 cm. Ciasto ponakłuwać i wstawić do nagrzanego piekarnika. Gdy zarumienieje wyjąć z piekarnika, posmarować ketchupem, ułożyć plasterki parówki, na to posypać startym serem na tarce o grubych oczkach, plasterki cebuli, przyprawy, polać olejem. Tort ponownie włożyć do piekarnika na ok. 20 minut.

Komentarze

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !