Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

tort parówkowy

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

Ciasto:
mąka 150 g
margaryna 100 g
żółtko jajek 1
olej
sól
Farsz:
parówki 500 g
ketchup 100 g
ser żółty 150 g
cebula 100 g
pieprz
sól
papryka mielona

Przepis i sposób przygotowania na: tort parówkowy

Posiekać tłuszcz z mąką, dodać żółtko, przyprawy i zagnieść ciasto. Następnie włożyć ciasto do zamrażalnika na 15 minut. Pokroić w plasterki obraną cebulę, parówki obrać z osłonek- pokroić w plasterki. Ciasto wyjąć z lodówki, wyłożyć nim tortownicę formując przy ścianach tortownicy brzeg wysokości 1,5 cm. Ciasto ponakłuwać i wstawić do nagrzanego piekarnika. Gdy zarumienieje wyjąć z piekarnika, posmarować ketchupem, ułożyć plasterki parówki, na to posypać startym serem na tarce o grubych oczkach, plasterki cebuli, przyprawy, polać olejem. Tort ponownie włożyć do piekarnika na ok. 20 minut.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

elzbietar64 30.04.2012 21:53
pomysłowe
accee 05.03.2011 23:09
Smaczny

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak