Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

budyń waniliowy z kakao

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

budyń waniliowy 1 sztuka
żółtko jajek 3 sztuki
mleko 3 szklanki
cukier 4 łyżeczki
kakao 20 dag

Przepis i sposób przygotowania na: budyń waniliowy z kakao

Z przeznaczonego na budyń mleka odlać ¾ szklanki, rozprowadzić nim proszek. Ubić żółtka z cukrem i kakao rozprowadzonym dwiema łyżkami mleka. Mleko zagotować, wlać mleko z budyniem i mieszając zagotować raz jeszcze. Dodać żółtka ciągle mieszając trzymać na ogniu. Lecz nie dopuścić do wrzenia. Zdjąć z ognia lekko przestudzić . budyń przelać do miseczek.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Zoso 27.04.2012 23:22
smaczny deser
magical66 26.02.2011 14:31
lubię na deser

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak