Sposób przygotowania

mąkę, margarynę, cukier szczyptę soli i żółtko dodać na stolnice i wyrobić ciasto. Uformować kulę, zapakować w folię i włożyć do lodówki na godzinę. Przygotować krem: utrzeć masło z cukrem pudrem, dodając mielone migdały, mąkę kukurydziane, jajko, żółtko i likier, dodając je bardzo powoli do ubitego masła. formę do tarty posmarować masłem, wyłożyć ciastem i na nie wyłożyć krem. piec 20 minut w 220 stopniach. Przygotować galaretkę według przepisu i ostudzić. Przygotować dowolne owoce poza kiwi (galaretka nie zastygnie się), pokroić w plastry i ułożyć na kremie. Zalać tężejącą galaretką i 3 godziny chłodzić w lodówce

Komentarze

A Ty, co o tym myślisz?

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !