Sposób przygotowania

mąkę, sól i 8 dkg cukru wysypujemy na stolnice, dodajemy 12,5 dkg masła i śmietanę. Wszystko siekamy nożem i zagniatamy ciasto. Formujemy kulę i chowamy do lodówki na godzinę - zawijamy w folię spożywczą. Jabłka obieramy i kroimy w kostkę dość dużą. Ciastem wylepiamy formę do tarty dokładnie ugniatając, nakłuwamy ciasto gęsto widelcem i wstawiamy na 15 minut do 200 stopni. po wyciągnięciu nakładamy jabłka na ciasto bardzo gęsto, posypujemy resztą cukru, dodajemy rodzynki i cynamon. Resztę masła roztapiamy i polewamy nim jabłka na tarcie. Wkładamy na 35 minut do 200 stopni. Dobrze jest podpiec dół tarty mocniej!

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    Emilia22

    wygląda bardzo apetycznie
  • 2
    original
    Opublikowano

    Kate131

    pysznosci

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !