Sposób przygotowania

Makaron ugotuj na półtwardo. Ogórek pokrój wzdłuż na plastry. Kukurydzę i groszek osącz. Cebulę posiekaj. Pomidory pokrój w kostke, a ser zetrzyj. Jajka roztrzep widelcem, przypraw solą i pieprzem. Małe foremki posmaruj olejem. Wyłóż plasterkami ogórków, tak aby ich końcówki wystawały poza brzegi foremek. Do makaronu dodaj kukurydzę, cebulę, groszek, pomidory oraz ser i jajka. Dobrze wymieszaj. Foremki napełnij farszem. Wierzch przykryj wystającymi końcówkami ogórków. Wlej tyle wrzątku, aby siegał do 2/3 wysokości foremek. Piecz 30min. w 200*C.

Komentarze

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !