Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zebra

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

jajko 5 szt
woda 1 szkl
olej 1 szkl
cukier wanilinowy 1 op
proszek do pieczenia 2 łyżeczki
kakao 2 łyżki
mąka 3 szkl
cukier 1 i 1/2 szkl
czekolada 1 tabliczka
masło 2 łyzki
mleko 2 łyzki

Przepis i sposób przygotowania na: Zebra

Jajka, cukier i cukier waniliowy miksować na puszystą masę. Dodawać stopniowo olej, wodę i mąkę kolejno. następnie dodać proszek do pieczenia, nadal miksując. Z znów kolejno olej, wodę i mąkę. Ciasto podzielić na dwie części. Do jednej dodać kakao a do drugiej 2 łyżki mąki. Zmiksować każde oddzielnie. Lać do tortownicy na przemian po dwie łyżki raz białego raz ciemnego ciasta. Piec w rozgrzanym do 180 st piekarniku ok 1 godz. Czekoladę stopić nad parą dodać masło i mleko, wymieszać. Polać upieczone ciasto.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak