Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pulpeciki w sosie musztardowym

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mięso mielone 0,5 kg
cebula 1 szt
jajko 1 szt
bułka tarta pikantna do smaku
bułka czerstwa 1 szt
sól do smaku
pieprz do smaku
mąka 100 g
Musztarda francuska Prymat 3 łyżki
Liść laurowy suszony Prymat do smaku
ziele angielskie do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Pulpeciki w sosie musztardowym

Cebulę kroimy w drobna kostkę,czerstwą bułkę moczymy w małej ilości mleka.Mięso mielone,pokrojoną cebulę,dobrze wyciśnięta czerstwą bułkę,jajko i około 3 łyżki bułki tartej mieszamy dokładnie.Przyprawiamy do smaku solą i pieprzem.Formujemy małe pulpeciki i obtaczamy w mące.Pulpety wrzucamy do około litra gotującej się wody,przyprawiamy do smaku.Dodajemy liść laurowy i ziele angielskie i gotujemy na małym ogniu około 15 minut.Dodajemy musztardę i około łyżkę mąki dla zagęszczenia sosu.Podajemy z ziemniakami lub piure.Smacznego!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

krystyna24 21.08.2011 23:39
super
Iwona45 09.06.2011 10:10
pycha
Ania67 24.05.2011 09:48
dla mnie bombowy obiadek
RenataZ-et 30.03.2011 10:59
Świetny przepis
MAŁY 28.02.2011 09:46
super
IZABELA29 28.02.2011 09:21
pycha ,
magical66 27.02.2011 11:22
pycha
magical66 27.02.2011 11:22
pycha
Krystyna32 24.02.2011 00:17
extra

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak