Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa rybna

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

ryba 1 kg
mąka 2 łyżki
żółtko jajek 1 szt
śmietana 250 ml
sok z cytryny 3 łyżki
ziele angielskie 5 szt
Liść laurowy suszony Prymat 2 szt
cebula 1 szt
sól do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa rybna

Ryby sprawić, włożyć do wrzącej wody z dodatkiem soli, soku z cytryny, ziela angielskiego, liści laurowych, posiekanej cebuli. Gotować około 10 minut. Następnie rybę wyjąć, do zupy dodać śmietanę wymieszaną z mąką, zagotować. Zdjąć z ognia, połączyć z żółtkiem. Podawać z ziemniakami.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

romanrafal
romanrafal 23.05.2013 17:40
smaczna zupka
IlonaAlbertos 19.10.2012 22:22
Musi być pyszna.
Iwusia 22.05.2012 23:44
lubię takie zupki

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak