Sposób przygotowania

Ziemniaki,pietruszkę,pora i marchewkę oczyścić,umyć i pokroić w kostkę.Ziemniaki w grubszą,resztę warzyw w drobniejszą kostkę.Wrzucić warzywa do wywaru i gotować około 20 minut.Ogórki zetrzeć na tarce lub pokroić w drobną kostkę.Starte ogórki połączyć z wywarem i warzywami.Można dodać około pół szklanki kwasu z kiszonych ogórków.Gotować wszystko jeszcze około 15 minut.Doprawić zupę solą i pieprzem.Zmieszać dwie łyżki mąki z wodą9około ćwierć szklanki),dobrze wymieszać,tak aby nie było grudek-wlać do zupy.Na końcu dodać stopniowo śmietanę tak aby się nie zwarzyła.Smacznego!

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    Natalia/tubisiek

    bardzo lubię taką zupę :)
  • 2
    ja
    Opublikowano

    IZABELA29

    oj ja tez
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    MAŁY

    pysznie
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    super
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    super
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    super
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Iwona45

    pycha

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !