Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa ogórkowa

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

ogórek kiszony 5 szt
marchew 2 szt
pietruszka 1 szt
por (biała część) 1 szt
ziemniaki 0,5 kg
mąka 2 łyżki
śmietana 12% 100 ml
sól do smaku
pieprz do smaku
wywar z kurczaka 1,5 l

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa ogórkowa

Ziemniaki,pietruszkę,pora i marchewkę oczyścić,umyć i pokroić w kostkę.Ziemniaki w grubszą,resztę warzyw w drobniejszą kostkę.Wrzucić warzywa do wywaru i gotować około 20 minut.Ogórki zetrzeć na tarce lub pokroić w drobną kostkę.Starte ogórki połączyć z wywarem i warzywami.Można dodać około pół szklanki kwasu z kiszonych ogórków.Gotować wszystko jeszcze około 15 minut.Doprawić zupę solą i pieprzem.Zmieszać dwie łyżki mąki z wodą9około ćwierć szklanki),dobrze wymieszać,tak aby nie było grudek-wlać do zupy.Na końcu dodać stopniowo śmietanę tak aby się nie zwarzyła.Smacznego!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Iwona45 23.05.2011 07:29
pycha
jogobella23 08.04.2011 08:32
super
jogobella23 08.04.2011 08:32
super
jogobella23 08.04.2011 08:32
super
MAŁY 28.02.2011 09:45
pysznie
IZABELA29 28.02.2011 09:22
oj ja tez
Natalia/tubisiek 24.02.2011 19:51
bardzo lubię taką zupę :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak