Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Tarta z Rabarbarem

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka pszenna 1,5 szklanki
jaja 3 szt.
cukier 300 g
masło 120 g
rabarbar 600 g
proszek do pieczenia
budyń śmietankowy

Przepis i sposób przygotowania na: Tarta z Rabarbarem

Żółtka oddzielić od białek, masło rozpuścić, przestudźić. Z przesianej z poszkiem mąki, żółtek, masła, 3 łyżek cukru zagnieść ciasto. Rozwałkuj i wyłóż nim tortownicę, nakłuj widelcem. Piecz 15min. w tem. 180*C. Rabarbar opłucz, zdejmij skórkę, zasyp cukrem. Kiedy puści sok, podlej wodą, duś na małym ogniu, aż zmięknie, przestudź, wyłóż na ciasto. Białka ubij na sztywną pianę, delikatnie mieszająć wsyp budyń, wyłóż masę na rabarbar. Wstaw do piekarnika 160*C na ok. 40 min.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Kasiax18 18.04.2012 20:20
mniam...

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak