Sposób przygotowania

Ziemniaki ugotować w osolonej wodzie, odcedzić, przecisnąć przez praskę, ostudzić. Do zimnych ziemniaków dodać mąkę i masło. Szybko wyrobić ciasto. Formować precelki, ułożyć na przygotowanej blaszce, posmarować roztrzepanym jajkiem, posypać solą i kminkiem. Włożyć do nagrzanego piekarnika. Piec w temp 180 stopni na złoty kolor.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    super
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Katarzyna158

    Rewelacyjny pomysł, na pewno wypróbuje
  • 1
    original
    Opublikowano

    jeta72

    fajne wyglądają :-)
  • 1
    original
    Opublikowano

    olkaaa

    bardzo fajne

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !