Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ziemniaczane precelki

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mąka 30 dag
ziemniaki 30 dag
masło 30 dag
jajko 1 szt
kminek 2 łyżki
Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat (do posypania)

Przepis i sposób przygotowania na: Ziemniaczane precelki

Ziemniaki ugotować w osolonej wodzie, odcedzić, przecisnąć przez praskę, ostudzić. Do zimnych ziemniaków dodać mąkę i masło. Szybko wyrobić ciasto. Formować precelki, ułożyć na przygotowanej blaszce, posmarować roztrzepanym jajkiem, posypać solą i kminkiem. Włożyć do nagrzanego piekarnika. Piec w temp 180 stopni na złoty kolor.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

olkaaa 04.01.2013 08:45
bardzo fajne
jeta72 08.05.2012 12:32
fajne wyglądają :-)
Katarzyna158 13.11.2011 23:36
Rewelacyjny pomysł, na pewno wypróbuje
Iwona51
Iwona51 21.09.2011 09:39
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak