Sposób przygotowania

Obrane ziemniaki ścieramy na tarce o drobnych oczkach i odciskamy.Dodajemy obie mąki,doprawiamy solą i pieprzem,dokładnie mieszamy.Mięso mieszamy z namoczoną i odciśniętą bułką,doprawiamy.Z masy ziemniaczanej formujemy pyzy i nadziewamy.Smażymy ok.20 minut na oleju.Pokroionę w kostkę boczek i cebulę smażymy na oleju.Przekładamy wraz z pyzami do garnka,podlewamy bulionem rozrobionym w szkl.wody i dusimy,aż będą miękkie.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    smacznego...
  • 0
    original
    Opublikowano

    kate.500

    już bardzo dawno nie jadlam smacznych pyz... moze teraz sobie takie zrobie...

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !