Sposób przygotowania

Ciasto: żółtak ucieramy z cukrem i do żółtek dodajemy mąkę , kakao i proszek a na koniec dodajemy pianę ubita na sztywno, mieszamy .Tylko nie mikserem .Pieczemy do 40 minut w temp. 200 st. PONCZ: Wodę 2 szklanki tylko ciepłej dodajemy sok z cytryny , cukier i rum . Nasączamy tym ciasto , musi być dobrze ciasto do wuzetki nasączone. Bita śmietana :Żelatynę rozpuszczamy w wodzie i zostawiamy aby zrobiła się zimna , kiedy wystygnie ubijamy śmietanę z cukrem pudrem a na koniec zimną żelatynę . POLEWA :Czekoladę rozpuszczamy dodajemy 3 łyżki słodkiej śmietanki i wstawiamy na malutki ogień aby po malutku się zagrzały . Mocno nasączone ponczem , przełożone bitą śmietaną ciasto polewamy polewą i kroimy już na kwadraty a na każdym kwadraciku robimy kleksik z bitej śmietany.

Komentarze

  • 2
    original
    Opublikowano

    ElizaT

    wygląda jak z bajki
  • 4
    original
    Opublikowano

    Agnieszka_B

    Pyszniutka:)
  • 1
    original
    Opublikowano

    MAR3STA

    smaczna taka wuzetka;)
  • 1
    original
    Opublikowano

    RenataZ-et

    Pyszna ! :)
  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    pyszna
  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    Treść odpowiedzi została zablokowana przez administratora serwisu.
  • 1
    original
    Opublikowano

    Dorota59

    uwielbiam
  • 1
    original
    Opublikowano

    joanna77

    ja też
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    kamyk

    super ciacho
  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    moje ulubione ciasteczko

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !