Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Nowosądecka kwaśnica na gęsinie

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

gęś 1|2małej
sok z kiszonej kapusty 3szkl
czosnek 3ząbki
Liść laurowy suszony Prymat 1
sól
pieprz
ziemniaki 1kg

Przepis i sposób przygotowania na: Nowosądecka kwaśnica na gęsinie

Umytą gęś gotować w małej ilości wody z liściem laurowym.Gdy mieso bedzie miekkie,ges wyjac i oddzielić mieso od kosci,po czym włożyć do wywaru.Wlać sok z kiszonej kapusty i zagotować.Przyprawić roztartym z solą czosnkiem dodac sól i pieprz do smaku.Osobno ugotować ziemniaki.Podawać z ugotowanymi ziemniakami,wyłoyć je na miske i zalać zupą.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak