Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ryba faszerowana w galarecie

2.0
(3)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

filet z mintaja 40 dag
bułka czerstwa 1 szt
wywar warzywny 1 litr
Żelatyna wieprzowa Prymat 2 łyżki
pomidor 1 szt
Gałka muszkatołowa mielona Prymat odrobina
pietruszka zielona kilka gałązek
natka pietruszki posiekana 1 łyżka
sól do smaku
jajko ugotowane na twardo 2 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Ryba faszerowana w galarecie

Filety razem z czerstwą bułką nie moczoną przepuścić przez maszynkę. Dodać jajka, natkę przyprawy i dokładnie wymieszać. Z masy rybnej uformować kule wielkości jaja i włożyć je do wrzącego posolonego wywaru z włoszczyzny i gotować 25 minut. Następnie wyjąć łyżką cedzakową i wystudzić kule na półmiskach lub miseczkach porcję przybrać zielonym groszkiem, cząstkami jajka, pomidora i listkami pietruszki. Żelatynę wsypać do niewielkiej ilości zimnej wody, a gdy napęcznieje rozpuścić w dwóch szklankach wywaru z ryby i zagotować. Zdjąć wywar z ognia, ostudzić, zalać rybę wstawić do lodówki by galaretka stężała.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

marta1371 03.08.2011 22:05
Smaczna
Tomek14 11.03.2011 14:35
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak