Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

zrazy z mielonego i boczku

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mięso mielone 0.5 kg
śliwki 15 szt
sól do smaku
Pieprz biały mielony Prymat do smaku
majeranek do smaku
bazylia do smaku
oregano do smaku
masło 250 g 1 szt
boczek 15 plastry

Przepis i sposób przygotowania na: zrazy z mielonego i boczku

Mięso doprawiamy ziołami,solą,pieprzem i papryką.Wyrabiamy na jednolitą masę.Z mięsnej masy formujemy pulpeciki.Owijamy plastrami boczku,spinamy wykałaczkami i dekorujemy śliwkami.Masło klarujemy:topimy w rondelku i smażymy na małym ogniu,zbierając z powierzchni szumowiny.Zrazy smarujemy masłem i pieczemy 20minut w temperaturze 200stopni

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak