Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Chrzanica

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

tarty chrzan 4łyżki
wędzony boczek 15dag
kiełbasa 15dag
mąka 1łyżka
sok z cytryny 1łyżeczka
sól
pieprz
wędzonka 15dag (góralska)
jajko ugotowane na twardo 4

Przepis i sposób przygotowania na: Chrzanica

Zagotowac wodę z boczkiem,kiełbasą i wędzonką.Miekkie wyjać łyżka cedzakową a do wywaru wlać rozkłóconą z mąką śmietane i mieszajac gotować aż zupa zgęstnieje.Dodać chrzan,sok z cytryny,sól i pieprz do smaku.Boczek,kiełbase i wedzonke pokroić w kostke,po czym włożyc do zupy.Podawać z jajkami na twardo.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak