Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Gulasz po wiejsku

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

wołowina 60 dkg
biała kapusta 30 dkg
cebula 4 szt
koncentrat pomidorowy 3 łyżki
smietana 18% 5 łyżek
olej do smażenia
marchew 2 szt
Przyprawa do gulaszu i dań kuchni węgierskiej Prymat 2 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Gulasz po wiejsku

Wołowinę kroimy w kostkę i podsmażamy ją na gorącym oleju po czym przekładamy ją do garnka i zalewamy wodą tak, aby mięso było przykryte Dodajemy przyprawę i gotujemy na małym ogniu do miękkości ok 1,5 godz. Cebulę kroimy na części, marchew w plasterki, kapustę szatkujemy. Cebulę i marchew podsmażamy na oleju i razem z kapustą dodajemy do mięsa Dusimy do miękkości warzyw. Dodajemy koncentrat pomidorowy i przyprawiamy do smaku solą i innymi ulubionymi przyprawami Podajemy np z kaszą lub ziemniakami

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Bernadeta1 16.02.2013 21:58
bardzo lubię gulasz z wołowiny
maciek7 20.05.2012 18:02
super
Edyta31 01.10.2011 23:19
ciekawy
Joanna108
Joanna108 16.06.2011 21:03
pycha
Kate131 14.03.2011 07:23
smaczny

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak