Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Tort na zimno - ptasie mleczko

3.0
(12)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

jaja 4 sztuki
kakao 1 łyżka
śmietana 18 proc 1 szklanka
cukier kryształ 9 łyżek
biszkopty okrągłe 1 opakowanie
Żelatyna wieprzowa Prymat
galaretka wiśniowa 1 szt.

Przepis i sposób przygotowania na: Tort na zimno - ptasie mleczko

Na dnie tortowniczki ułożyć biszkopty. Żelatynę rozpuścić w szklance wody i ochłodzić. Przygotować warstwy ptasiego mleczka.
I WARSTWA:
Z 2 białek ubić pianę dodając 3 łyżki cukru i dodać 2 żółtka i 1/3 szklanki żelatyny.Tak przygotowaną warstwę wylać na biszkopty.

II WARSTWA:
Przygotować identycznie jak pierwszą warstwę tylko dodać kakao. Wylać na pierwszą warstwę.

III WARSTWA:
Śmietanę ubić z 3 łyżkami cukru, dodać resztę żelatyny. Wylać tą warstwę na warstwę kakaową.
Galaretki rozpuścić w 3 szklankach wody i zalać nimi ptasie mleczko.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Kasnaj 08.02.2013 16:08
zjadłoby się :)
Joanna108
Joanna108 03.05.2012 09:46
śliczny, kolorowy torcik
Patrycja33 29.04.2012 23:33
,mniammm
iknbozka 31.03.2012 10:49
super
cooleczka 30.03.2012 18:45
prezentuje się świetnie :)
Sroczka 13.02.2012 10:24
poproszę kawałek
Renata22 16.01.2012 17:01
jakie to ładne
iknbozka 21.12.2011 20:45
smaczne
Kopiko1983 13.11.2011 13:33
Aż ślinka cieknie!
motomaniak 22.10.2011 23:28
pycha
Jastinka 14.09.2011 10:41
świetne
Magdalena67 05.09.2011 12:07
super
Robert10 13.08.2011 16:19
no rewelacyjny
magduś83 02.08.2011 22:03
ale pyszności
Anna138 18.07.2011 21:08
świetny przepis
Izabela/bella81 28.06.2011 12:13
mmmm... śliczny:)
ankaryba 25.06.2011 09:29
wygląda świetnie;)
Teresa19 20.06.2011 16:25
rewelacja
anoosia 24.05.2011 12:57
uwielbiam takie coś, muszę zrobić. w upały najlepsze są takiego rodzaju ciasta
Mirka-Ludomila 04.05.2011 21:09
bardzo ładny
stokrotka 25.04.2011 17:43
jeśli sparzysz jajka to nie masz się czego bać,
mysza666 25.04.2011 12:13
Niie wiem, ale boję się surowych jajek...to jest bezpieczne? Ciacho wygląda smakowicie
misiek123 17.04.2011 20:06
smaczny
basia70 06.04.2011 15:48
pięknie wygląda
Dorota59 03.04.2011 12:33
no taki rarytas muszę mieć u siebie w księdze

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak