Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

chili z wołowiną

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

wołowina 0.5 kg
fasola czerwona z puszki 2 szt
papryka czerwona 2 szt
cebula 1 szt
czosnek 4 ząbki
przecier pomidorowy 1 słoik
keczup pikantny 1 szt
sól do smaku
pieprz do smaku
sos chili 1 szt
sos tabasco 1 szt
olej do smażenia 0.5 szkl

Przepis i sposób przygotowania na: chili z wołowiną

Fasolę z zalewą wlewamy do garnka,dodajemy trochę wody i podgrzewamy.Mięso podsmażamy na oleju i dodajemy do fasoli.Szklimy pokroione w kostkę papryki i cebulę,przekładamy do mięsa i fasoli.Gotujemy kilka minut,dodajemy przeciśnięty przez praskę czocnek,przecier i sosy.Doprawiamy do smaku i podajemy z pieczywem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak