Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

roladki z mięsem mielonym

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

wołowina 8 plastrów
mięso mielone 0.5 kg
kasza jęczmienna 1 szt
sos pieczeniowy 1 szt
cebula 1 szt
jajko 1 szt
sól do smaku
pieprz do smaku
olej 0.5 szkl

Przepis i sposób przygotowania na: roladki z mięsem mielonym

Wołowinę cienko rozbić,kaszę ugotować.Cebulę obrać,drobno pokroić i zrumienić na tłuszczu.Mięso mielone mieszamy z cebulą,kaszą i jajkiem.Doprawiamy solą i pieprzem.Plastry mięsa wołowego posypujemy solą i pieprzem.Na kiażdy nakładamy porcję farszu i zwijamy roladki.Spinamy wykałaczkami albo obwiązujemy bawełnianą nicią kuchenną.Obsmażamy na rozgrzanym tłuszczu z każdej strony,następnie podlewamy wodą i dusimy do miękkości.Sos przygotowujemy według przepisu na opakowaniu.Jeszcze gorącym polewmy roladki

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Izabela/bella81 28.06.2011 12:21
Z takiego mięska sam wyjdzie sos tylko zaciągniemy go wodą z mąką. Pyszności :)
Izabela/bella81 28.06.2011 12:21
Z takiego mięska sam wyjdzie sos tylko zaciągniemy go wodą z mąką. Pyszności :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak