Sposób przygotowania

Wołowinę cienko rozbić,kaszę ugotować.Cebulę obrać,drobno pokroić i zrumienić na tłuszczu.Mięso mielone mieszamy z cebulą,kaszą i jajkiem.Doprawiamy solą i pieprzem.Plastry mięsa wołowego posypujemy solą i pieprzem.Na kiażdy nakładamy porcję farszu i zwijamy roladki.Spinamy wykałaczkami albo obwiązujemy bawełnianą nicią kuchenną.Obsmażamy na rozgrzanym tłuszczu z każdej strony,następnie podlewamy wodą i dusimy do miękkości.Sos przygotowujemy według przepisu na opakowaniu.Jeszcze gorącym polewmy roladki

Komentarze

  • 2
    original
    Opublikowano

    Izabela/bella81

    Z takiego mięska sam wyjdzie sos tylko zaciągniemy go wodą z mąką. Pyszności :)
  • 1
    original
    Opublikowano

    Izabela/bella81

    Z takiego mięska sam wyjdzie sos tylko zaciągniemy go wodą z mąką. Pyszności :)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !