Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pieczarki faszerowane z kiełbasą

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pieczareki całe 75 dkg -dużych
kiełbasa podwawelska 40 dkg
ser żółty 5 dkg
Bułka tarta klasyczna Prymat 4 łyzki
tłuszcz do formy

Przepis i sposób przygotowania na: Pieczarki faszerowane z kiełbasą

Pieczarki oczyścić, nóżki usunąć, kiełbasę posiekać. Rozgrzać patelnię i kiełbasę podsmażyć bez dodatku tłuszczu, ser zetrzeć na tarce, do kiełbasy dodać ser i bułkę tartą, dokładnie wymieszać. Farszem wypełniać kapelusze pieczarek. Naczynie do zapiekania, wysmarować tłuszczem ułożyć grzyby i wstawić do piekarnika nagrzanego do temperatury 220o C i zapiekać 15-20 minut.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Krystyna32 06.04.2011 20:11
świetny przepis
bernadetta2 21.03.2011 09:49
ciekawe

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak