Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ciasto na twarozku

2.0
(0)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

masło 1 kostka
mąka 50 dag
marmolada 1 opakowanie
ser biały 50 (twarogowy)

Przepis i sposób przygotowania na: Ciasto na twarozku

Masło z mąką posiekać dodać zmielony ser, wyrobić na jednolita masę, wstawić do lodówki na całą noc lub dłużej. Wyjąć i wyrobić jeszcze raz i pozostawić na godzinę, wałkować jak na makaron i wycinać kwadraty 10-15x 10-15 dość duże, wkładać marmoladę do środka i zaginać w koperty. Dobrze posklejać wstawić do mocno rozgrzanego piekarnika na mocno wysmarowaną blachę. Piec ok. 20 minut tak aby się zarumieniły. Posypać cukrem pudrem zmieszanym z cukrem waniliowym.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

kuklik 16.03.2011 12:23
pyszności

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak