Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

lodowiec

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

margaryna 1/2 kostki
masło 1/2 kostki
żółtko jajek 4 szt
cukier puder 1/2 szklanki
kakao 2-3 łyzki
biszkopty okrągłe 1 opakowanie
owoce na górę ciasta
galaretka truskawkowa 1 szt.

Przepis i sposób przygotowania na: lodowiec

Żółtka utrzeć z cukrem dodać budyń i wlać na ugotowane mleko. Szybko wymieszać aż się zagotuje. Wystudzić zupełnie. W miedzy czasie utrzeć masło z margaryną i dodać wystudzoną masę. Podzielić na dwie części i do jednej z nich dodać kakao. Maczać biszkopty w galaretce i układać na dno tortownicy następnie przykryć masą ułożyć drugą warstwę i przykryć masą, wygładzić; położyć owoce i zalać galaretką.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Norgiusz 12.12.2011 09:48
pycha
krystyna24 23.09.2011 13:05
pycha
wiola28a 06.06.2011 14:36
pycha

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak