Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Polewa czekoladowa

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

masło 10 dag
cuier puder 5 łyżek
czekolada gorzka 5 dag
kakao 2 łyżki
mleko 2 łyżki
Żelatyna wieprzowa Prymat 2 łyżeczki
śmietana 2 lyżki
aromat rumowy 1/2 łyzeczki

Przepis i sposób przygotowania na: Polewa czekoladowa

Żelatynę rozpuścić w kilku łyżkach gorącej wody. Masło włożyć do rondelka, dodać mleko, cukier puder, kakao, utartą na tarce czekoladę i żelatynę. Wszystko wymieszać i zagotować. Zdjąć z ognia, ostudzić, połączyć ze śmietaną i aromatem, dokładnie wymieszać. Polewać ciasta i torty.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

MagdaXXX 23.04.2013 20:39
ekstra przepis ja robię trochę inaczej
olkaaa 04.01.2013 08:44
przydatny przepis
Iwona51
Iwona51 31.10.2011 11:02
pycha
Gosia40 23.02.2011 11:33
Również robię polewę na bazie czekolady gorzkiej. Zawsze się udaje i jest bardzo smaczna:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak