Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Moje mini pączusie

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

smalec 1 kg
cukier 7 łyźek
śmietana gęsta 5 łyżek
cukier waniliowy
jajko 5
cukier puder
ser biały 1\\2 kg
mąka 3 szklanki

Przepis i sposób przygotowania na: Moje mini pączusie

Wszystkie z podanych składników musimy połączyć i wymieszać tylko nie mikserem ale ręcznie i z tego ciasta mokrymi rękoma robimy kuleczki najładniej jak potrafimy i smażymy na rozgrzanym tłuszczu do momentu aż zauważymy że pączusie nabiorą ładnego koloru brązowego , podczas smażenia powinny nam wyjść jeszcze ładniejsze , ponieważ same się zaokrąglą , gotowe po wyjęciu posypujemy dużą ilością cukru pudru. Zapomniałam dodać że ser wypada zemleć 2x

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

babcia
babcia 17.07.2012 21:07
moje ulubione
babcia
babcia 17.07.2012 21:07
moje ulubione
ElizaT 23.02.2011 22:59
zjadłabym takich jutro na śniadanie do kawki ;)
Robert10 23.02.2011 13:31
koniecznie wypróbuję
ben-ka 23.02.2011 10:36
I wcale się nie dziwię:) tez takie miniaturki lubię.
Margo1 23.02.2011 10:34
Zrobiłam je na urodziny siostry a zniknęły tak szybko...

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak