Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Czerwona kapusta w winie

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

kapusta czerwona 1 szt
śliwki suszone 10 dag
wino czerwone wytrawne 1/2 szkl
jabłka 2 szt
mąka 1 łyzka
marchew 2 szt
oliwa 2 łyzki
ocet winny do smaku
sól do smaku
pieprz do smaku
cukier do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Czerwona kapusta w winie

Marchew i jabłka obrać. Kapustę poszatkować, włożyć do garnka, dodać jabłka i marchewki utarte na tarce o dużych otworach. Wlać wino, 2 łyżki octu, oliwę, oprószyć solą, wymieszać i dusić pod przykryciem do miękkości. Następnie dodać pokrojone śliwki, mąkę wymieszaną w małej ilości wody, zagotować. Zdjąć z ognia, przyprawić do smaku solą, pieprzem, cukrem i w razie potrzeby octem. Podawać do pieczonego drobiu.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Katarzyna59 18.11.2013 17:02
świetna kapustka
Seba 10.10.2012 09:07
smaczna
IlonaAlbertos 06.10.2012 13:22
Ciekawe połączenie. Będę musiała kiedyś przyrządzić kapustę w ten sposób.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak