Sposób przygotowania

Marchew i jabłka obrać. Kapustę poszatkować, włożyć do garnka, dodać jabłka i marchewki utarte na tarce o dużych otworach. Wlać wino, 2 łyżki octu, oliwę, oprószyć solą, wymieszać i dusić pod przykryciem do miękkości. Następnie dodać pokrojone śliwki, mąkę wymieszaną w małej ilości wody, zagotować. Zdjąć z ognia, przyprawić do smaku solą, pieprzem, cukrem i w razie potrzeby octem. Podawać do pieczonego drobiu.

Komentarze

  • 2
    original
    Opublikowano

    IlonaAlbertos

    Ciekawe połączenie. Będę musiała kiedyś przyrządzić kapustę w ten sposób.
  • 1
    original
    Opublikowano

    Seba

    smaczna
  • 1
    katarzyna-jaworek.
    Opublikowano

    Katarzyna59

    świetna kapustka

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !