Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kolorowe bezy

3.0
(13)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

białko
barwnik spożywczy
cukier
cukier puder 3 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Kolorowe bezy

Na każde białko wsypujemy po 3 łyżki cukru , potem ubijamy białka jeszcze nie na sztywno , następnie dodajemy cukier i po barwniku spożywczym . I dopiero ubijamy na sztywno. Na papierze układamy beziki i pieczemy w piekarniku nagrzanym do 100 st , pieczemy godzinkę , potem zmniejszamy temp. i pieczemy jeszcze drugą godzinkę . Gotowe pozostawiamy aby sobie spokojnie wyschły.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Elżbieta17 08.12.2012 20:05
świetnie wyglądają:)
Kate131 05.07.2012 08:52
dobre
babcia
babcia 02.05.2012 14:40
śliczne
kate.500 31.12.2011 00:11
super wygladaja
Dorota59 26.12.2011 13:27
cudne
MAR3STA 27.02.2011 09:50
w życiu mi takie bezy nie wyszły;)
ElizaT 23.02.2011 22:58
Szaleństwo !
Margo1 23.02.2011 11:07
musiały !
ewasylwia 23.02.2011 10:31
ładnie wyszły

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak