Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa pomidorowa do popicia

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

porcja rosołowa 1
Liść laurowy suszony Prymat 3
ziele angielskie 3
Pieprz kolorowy ziarnisty Prymat 1/2 łyżeczki
sok wielowarzywny 300 ml
koncentrat pomidorowy 70 g
marchewka 2
kostka rosołowa 1
czosnek ząbki 3
bazylia 1 garść
Chili pieprz cayenne mielone Prymat 1/2 łyżeczki

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa pomidorowa do popicia

Do zimnej wody wkładamy mięso i stawiamy na mały ogień. Gdy zbierzemy szum dodajemy marchewkę, liść laurowy, ziele angielskie, pieprz kolorowy, czosnek oraz kostkę rosołową i gotujemy ok. 30 minut. Po tym czasie dodajemy koncentrat pomidorowy, sok wielowarzywny wraz z chili. Gotujemy kolejne 30 minut. Pod sam koniec wrzucamy pokrojone liście bazyli.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Zoso 08.06.2012 22:34
smaczna zupa
BernadettaP 11.02.2012 10:14
fajna :)
Izabela/bella81 21.09.2011 08:06
lubię
RenataZ-et 25.02.2011 16:54
fajny pomysł, podoba mi się dodatek soku wielowarzywnego i ten aromat bazylii... super :)
Iwona51
Iwona51 24.02.2011 00:05
super
pacpaw 23.02.2011 20:58
te soki z dodatkami są fajne np. chili, imbir itp. :o)
Jolanta_P-S 23.02.2011 18:14
z tym sokiem wielowarzywnym to ciekawy pomysł
patusia 23.02.2011 10:03
pycha

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak