Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Podkarpackie gomółki

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kminek 1łyżeczka
żółtko jajek 3
sól
pieprz
biały ser 50dag tłusty

Przepis i sposób przygotowania na: Podkarpackie gomółki

Ser dokładnie utrzeć z żółtkami,kminkiem,pieprzem i solą,po czym uformować cztery kule.Ułożyć je na blasze,wstawić do lekko rozgrzanego piekarnika i powoli suszyć.Gdy wyschną i zżółkną mozna je przetrzymywać kilka tygodni.Podawać do chleba.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

malcik111 12.12.2011 09:12
fajny przepis:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak