Sposób przygotowania

Do moździerza wrzucamy kolendrę, pieprz kolorowy, ziele angielskie, cząber, gorczycę i całość ucieramy. Natkę kolendry drobno szatkujemy. W misce łączymy piwo, zioła z moździerza, natkę kolendry oraz liść laurowy. Dodajemy jeszcze sól zmiękczającą mięso i całość dokładnie mieszamy. Ilość składników jest na 1,6 kilowy kawałek szynki.

Komentarze

  • 4
    original
    Opublikowano

    Gosia40

    ciekawa propozycja:)
  • 4
    original
    Opublikowano

    Wafelek2601

    koniecznie wypróbuję
  • 2
    original
    Opublikowano

    Jolanta_P-S

    o widzę po pierwszym zdjęciu, że szynka już się marynuje;)
  • 0
    original
    Opublikowano

    pacpaw

    w sobotę była marynowana, w niedzielę pieczona ;o)
  • 1
    original
    Opublikowano

    jolajka

    czy tylko noc wystarczy na marynowanie?
  • 0
    original
    Opublikowano

    pacpaw

    Marynowała się ok. 24 godzin (zakupy w sobotę rano, obiad w niedziele po południu). Następnie jedna szynka ta (1,6kg) była pieczona, a druga (mniejsza ok.0,7) smażona i duszona. Przepisy dodam niedługo :o)
  • 1
    original
    Opublikowano

    Motorek

    super pomysł
  • 1
    original
    Opublikowano

    BernadettaP

    Super marynata to podstawa dobrej szynki :)
  • 2
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    pycha
  • 1
    original
    Opublikowano

    kasienka23

    fajna marynata

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !