Sposób przygotowania

Do zimnej wody wkładamy marchewkę oraz seler i stawiamy na mały ogień. Gdy zacznie się gotować dodajemy białą kiełbasę, kostkę rosołową, liść laurowy oraz ziele angielskie i gotujemy. W międzyczasie kiełbasy kroimy w pół-plasterki i prażymy na patelni. Gdy biała kiełbasa się ugotuje wyjmujemy, kroimy w plasterki, a do garnka wrzucamy pokrojone ziemniaki. Podczas gdy ziemniaki się będą gotować w moździerzu ucieramy drobno pokrojony czosnek z majerankiem oraz kminkiem. Gdy ziemniaki będą lekko miękkie do zupy wlewamy żur, dodajemy prażoną kiełbasę oraz kiełbasę białą, pokrojony w paski boczek (jeśli boczek będzie tłusty można też wyprażyć) oraz majeranek i kminek wymieszany z czosnkiem. Gotujemy ok. 10-15 minut

Komentarze

  • 2
    original
    Opublikowano

    Jolanta_P-S

    też dzisiaj miałam żurek, ale że przepis już mam to nie wrzucałam zdjęć;) a gdzie te obiecane omlety? ;)
  • 1
    original
    Opublikowano

    pacpaw

    omlet zrobiony czeka na dodanie do księgi, ale po kolei. Mam kolejkę zdjęć i przepisów do dodania :o)
  • 1
    ja
    Opublikowano

    IZABELA29

    pysznie aż mam chęć zrobić.
  • 2
    original
    Opublikowano

    Izabela/bella81

    coś pysznego
  • 1
    original
    Opublikowano

    anulka69

    ale pycha
  • 1
    original
    Opublikowano

    Mariusz10

    smaczny

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !