Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Tarta z wędzoną makrelą i kalafiorem

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kalafior 1 szt
makrela wędzona 30 dag
jajko 2 szt
mąka 25 dag
masło 5 dag
śmietana 1/2 szkl
ser żólty utarty 1/2 szkl
sól do smaku
pieprz do smaku
tłuszcz do formy

Przepis i sposób przygotowania na: Tarta z wędzoną makrelą i kalafiorem

Kalafior gotować przez 7 minut w osolonej wodzie, odcedzić, ostudzić, podzieli na różyczki. Z mąki, masła, żółtka, szczypty soli i kilku łyżek wody zagnieść ciasto. Następnie rozwałkować i włożyć do posmarowanej tłuszczem formy, wylepić dno i boki. Na ciasto ułożyć oczyszczoną z ości makrelę i kalafior. Śmietanę wymieszać z jajkami, dodać szczyptę soli, pieprzu i zalać ciasto. Włożyć do nagrzanego piekarnika. Piec w temp 200 stopni około 25 minut. Po 20 minutach wyjąć ciasto z piekarnika, posypać tartym serem i zapiec. Podawać na gorąco.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

RenataZ-et 11.11.2011 11:36
wow! super składniki na świetną tartę

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak