Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

zupa pieczrkowa

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

udka z kurczaka 1 szt
ziemniaki 4 szt
marchewka 1 szt
natka pietruszki
śmietana do zabielenia
pieczarki 15 dkg
Kucharek przyprawa uniwersalna
pieprz
sól

Przepis i sposób przygotowania na: zupa pieczrkowa

Do garnka wkładamy umyte udko,wrzucamy pokrojone w kostkę ziemniaki i marchewkę i zalewamy wodą troszeczkę solimy i gotujemy.Pieczarki drobno kroimy i podpiekamy na patelni,gdy ziemniaki będą miękkie dodajemy pieczarki i gotujemy jeszcze z 10 min doprawiamy kucharkiem i pieprzem,na koniec zabielamy śmietaną i posypujemy natką pietruszki

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Dorian 16.04.2012 07:52
pyszotka
Ewelina47 11.10.2011 13:56
lubię zupę pieczarkową
anemon 15.07.2011 06:36
Bardzo smaczna zupa.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak