Sposób przygotowania

Do każdej babeczki nałożyć pół łyżeczki marmolady. Z marcepanu formować kuleczki wielkości grochu i układać po jednej na marmoladzie. Czekoladę połamać i roztopić na parze lub w mikrofali. Nakładać po łyżeczce płynnej czekolady na wierzch każdej babeczki tak, aby przykryć dżem i marcepan. Gdy czekolada lekko wystygnie można posypać odrobiną cukru kryształu. Uzyskamy wtedy ciekawy wzorek na czekoladzie. Zostawić do zastygnięcia czekolady - około 15 minut.
Smacznego!!

--> gotowe kruche babeczki można czasem kupić w sklepach, lub jak ktoś woli upiec z kruchego ciasta
--> idealne ciasteczka gdy mamy niezapowiedzianych gości
--> osoby które nie lubią zbyt słodkich deserów moga zastąpić czekoladę mleczną czekoladą deserową i nakładać większą ilość marcepanu do środka.

Komentarze

  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Małgorzata113

    świetny przepis
  • 1
    original
    Opublikowano

    patusia

    pycha
  • 1
    original
    Opublikowano

    MAR3STA

    wygladają jak prawdziwe słoneczniki;)
  • 1
    original
    Opublikowano

    Dorota37

    ładnie wygladają
  • 0
    original
    Opublikowano

    Ela15

    pięknie się prezentują
  • 0
    14589962_10208420256398366_6230213560350416002_o
    Opublikowano

    Wiesława1

    super
  • 0
    original
    Opublikowano

    ilka_86

    na pewno smaczne

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !