Sposób przygotowania

Wodę, drożdże, sól, cukier i mąkę wymieszać. Dodać do tego ziarna i oliwę. Ziarna mają charakter wymienny - tzn. można poszczególne rodzaje ich zamieniać (np. zamiast słonecznika, płatki owsiane itp). Całość wyłożyć do 2 lub 3 keksówek wysmarowanych tłuszczem i obsypanych sezamem lub płatkami owsianymi. Ciasto mocno rośnie, więc keksówki powinny być max napełnione do połowy. Wierzch posypać makiem i poklepać mlekiem. Włożyć do piekarnika na ok 20 min w temp 120 stopni, następnie temperaturę podwyższyć do 200 stopni. Piec przez ok godz.

Komentarze

  • -2
    original
    Opublikowano

    Magdalena/26Mooi

    mi to wygląda na kupny chleb
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    rzenia15

    chlebuś pycha
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    rutynka

    przepyszny
  • 1
    original
    Opublikowano

    gacopierz23

    taki swojski najlepszy
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    calliope

    super ten chlebek :)
  • 0
    original
    Opublikowano

    MagdaXXX

    nie robiłam nigdy sama chlebka gratuluję
  • 0
    original
    Opublikowano

    Ela15

    ekstra
  • 1
    original
    Opublikowano

    aisza1

    domowy najlepszy
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Kasia36

    Smaczny chlebuś
  • 0
    original
    Opublikowano

    IwonaKa

    smaczny taki domowy chlebuś
  • 0
    katarzyna-jaworek.
    Opublikowano

    Katarzyna59

    pyszny domowy chlebek
  • 0
    original
    Opublikowano

    Alex_M

    domowy najlepszy :)
  • 1
    original
    Opublikowano

    ONY_za_kare

    pyszny bo domowy

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !